Els ajuts s'incrementen en un 166% en respecte a l'any passat i s'hi afegeix una nova línia destinada a la digitalització de les empreses industrials. 

Es tracta de dues partides emmarcades en el Pla d’Indústria, una per import d’1.000.000 d'euros per fomentar la implantació de la digitalització i el conjunt de tècniques i equips informàtics que permeten comunicar-se a distància per via electrònica (tècniques d'informació i comunicació TIC). Permetrà l'adquisició d’actius materials i immaterials (com per exemple, adquisició de TIC o de software) associades al procés industrial, que hauran de ser utilitzades o entrar en funcionament per primera vegada.

L'altra partida per import de 2.470.000 euros, destinada 
a la promoció del teixit industrial, al foment de la modernització dels sistemes de gestió i sistemes productius, així com a la millora del teixit productiu i el posicionament estratègic de la indústria de les Illes Balears. També mitjançant l'adquisició d'actius materials i immaterials (com per exemple, eines de disseny i innovació, de producció, i de logística i emmagatzematge).

Les subvencions estan dirigides a micro, petites i mitjanes empreses del sector industrial balear. Se subvenciona un 50% dels projectes empresarials, fins a un límit de 50.000 euros. En el cas que s’hagin de contractar empreses de consultoria per a desenvolupar aquestes inversions, l’import màxim és del 30% i fins a 6.000 euros.

La nova convocatòria d’ajuts al sector industrial, que 
es publicaran al BOIB el proper mes de juny, va ser presentada ahir per la presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i del director general de Política Industrial, Manuel Porras.