El Pla vol superar els índexs actuals d’inversió en tecnologia i innovació per part de les PIMES industrials, motiu pel qual orientarà la xarxa d’innovació actual a les seves necessitats, i es potenciaran i desenvoluparan centres tecnològics.

 

Accions: 

 

  • Renovació en inversió i equipament. Incentivar la renovació i adquisició d’equipament industrial, inclosos sistemes d’impressió digital, sistemes de producció distribuïda, gestió automatitzada d’estocs i altres eines informàtiques.

 

  • Impuls a la Indústria 4.0. Acompanyament, assessoria i finançament a empreses en processos de digitalització i de transformació digital.
  • Impuls del disseny com a element innovador i diferencial. Foment de la incorporació del disseny com a element de modernitat i millora competitiva de les empreses industrials de les Illes Balears.

 

  • Cooperació empresarial i col·laboració publicoprivada en matèria R+D+i. Col·laboració en el desenvolupament d’iniciatives empresarials i industrials innovadores. Es potenciarà el treball de la Fundació BIT i del ParcBit.